Cercar
 
  Presentació  Membres  Projecte LiP TV  Publicacions  Congressos  Activitats  Enllaços
  Membres
   
  
Membres del grup LiP

El grup es va constituir l’any 1998 dins el Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona amb la intenció de coordinar l’interès per la llengua i per la comunicació audiovisual que tenien algunes professores que, tot i pertànyer al mateix Departament, treballen en Facultats diferents.

La coordinadora del grup, Lídia Pons i Griera, està adscrita  a la Secció de Lingüística Catalana de la Facultat de Filologia i, quan es va constituir el grup de recerca ja investigava sobre la llengua de la publicitat.

La resta de components de l’equip estan adscrites a la Secció de Filologia Catalana de la Facultat de Formació del Professorat, i durant el curs 1998-99 començaven a impartir una part de la seva docència dins la llicenciatura de Comunicació Audiovisual, que l’any 1998 s’iniciava a la Universitat de Barcelona. Actualment el grup té estatus oficial, reconegut pel Ministeri d’Educació i Ciència, i està format per:

 

  1. Una professora adscrita a la Secció de Lingüística Catalana de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, Lídia Pons i Griera, catedràtica d’universitat.
  2. Tres professores adscrites a la Secció de Filologia Catalana de la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona: Elisabet Costa Giménez, Beatriu Guarro Picart i Rosa Sayós Santigosa, totes titulars d’escola universitària.
  3. Una professora adscrita al Departament d’Humanitats de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, Caterina Molina Compte, doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.

En etapes anteriors també han col·laborat en el projecte:

a) Eugenio Tisselli Vélez, llicenciat en Enginyeria per la Universitat de Mèxic i especialitzat en Comunicació Plàstica i professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Ha actuat com a assessor i col·laborador de la part més tècnica, relacionada amb la informàtica i amb la comunicació audiovisual. Entre 2003 i 2005 va participar oficialment en el projecte com a investigador. 

b) Les investigadores Glòria Bordons de Porrata-Doria (1998-2000), doctora en Filologia Catalana i catedràtica d’escola universitària de la Universitat de Barcelona, Catalina Martínez Taberner (1998-2004), doctora en Filologia Catalana i professora titular d’universitat de la Universitat de Barcelona i Dolors Font (2005-2009), doctora en Pedagogia i professora titular del departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona.

c) Tres becaris: Maria Cerveró (curs 2001-02), estudiant de segon cicle de Comunicació Audiovisual; Laura Pérez Solà (curs 2002-03, octubre-desembre de 2003), estudiant de tercer cicle de Comunicació Audiovisual; Albert Navarro Suñé, llicenciat en Història de l’Art i estudiant de segon cicle de Comunicació Audiovisual.

d) Rafael Becerra (1998-2001), informàtic de l’ICE de la Universitat de Barcelona. 

e) De manera més ocasional també ha col·laborat en el projecte la professora Sara Robles Ávila (2002-data present), doctora en Filologia Hispànica, adscrita la Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de Màlaga.

 

  
 

Web design by Victrixmediacrèdits